Sjukgymnast

Behandling av sjukgymnast
Hos sjukgymnasten kan du få hjälp med behandling av rörelseapparaten efter skada eller operation. Fokus ligger på rehabilitering och livsstilsförändringar. Massage och triggerpunktbehandling är exempel på behandling. Du får även hjälp med rådgivning inom ergonomi och hållningskorrektion.

Alexandra Mårtensson – Legitimerad Sjukgymnast

Alexandra Mårtensson är legitimerad sjukgymnast, utbildad på Skodsborg Fysioterapi skole 1998-2002.  

Intresset för friskvård och hälsa började när Alexandra 1993 fick arbetspraktik på en Idrottsklinik i Helsingborg, jobbade då som utbildad undersköterska och massör på kliniken. Idrottskliniken låg i anslutning till ett gym och snart gick Alexandra en instruktörsutbildning och började även jobba extra på gymmet som styrketräningsinstruktör. Detta väckte hennes intresse för att söka in till sjukgymnastutbildningen.

Att jobba med hälsa är inte bara ett jobb utan en livsstil. Alexandra har alltid gillat att träna och då är det framför allt kondition- och styrketräning.

Alexandra har en bred kompetens inom förebyggande och rehabiliterande behandling och har många års erfarenhet inom ergonomi, arbetsrelaterade skador och problem/smärttillstånd i rörelseapparaten.

Ryggskola
Clinicus Ryggskola hålls av Alexandra.

Hållningstimme
Under hållningstimmen får ni enkla tips för en bättre och snyggare hållning samt förebyggande mot ryggsmärta. Kommande hållningstimmen är 6/4 kl.12.30-13.30 i träningssalen på vår klinik, sker i grupp. För mer info. samt anmälan kontakta Alexandra: alexandra@clinicus.nu

Uppdrag som sjukgymnast
2002 Møllebakkens Fysioterapi
2003-2010 Klippans kommun Rehabenheten och kortidsenheten
2010-2011 Noroffice AB
2011-2021 Ergoff Miljö AB (nu Sono Sverige AB)

Utbildningar
Leg. sjukgymnast
Nautilus instruktör inom styrketräning
Massageutbildning Axelssons
Undersköterska och skötare inom psykiatri
Dry needling

Kontakt
Alexandra nås på mail: alexandra@clinicus.nu samt mobilnr. 0760 – 248270