Kiropraktor

Behandling av Kiropraktor
Hos våra kiropraktorer Elin, Daniel och Kelly kan du få hjälp med smärta, stelhet och nedsättningar i funktionen i leder och muskler.

Kiropraktorn undersöker leder och muskler med händerna för att diagnostisera spänningar, inskränkta leder, ändrade rörelsemönster och eventuella skador. Kiropraktorn behandlar både vuxna och barn och målet är att optimera patientens funktion i nervsystemet och muskler och leder.

Elin Vesterskov – Legitimerad Kiropraktor

Elin Vesterskov är utbildad i kiropraktik vid Maquarity University i Sydney 2003-2005 Australien och 2005-2010 på Syddansk Universitet i Danmark. Elin är legitimerad kiropraktor.

Sport har alltid varit en stor passion för Elin och under studietiden startade hon sitt första företag och arbetade som massör och personlig tränare. Idag är Elin sportkiropraktor och anlitas bl.a. av Helsingborg Triathlon, Swedish Open Badminton, ”WTA” i tennis,  Svenska Fedcup laget, XL-galan i friidrott, Stefan Jamroz (världsmästare i styrkelyft), John McEnroe, den världskända synthpopgruppen Depeche Mode och Guns and Roses m.fl.

Elin behandlar barn, vuxna, vardagsmotionärer och världsstjärnor. Behandlingsmetod är att hon ser hela atleten/patienten och inte enbart den aktuella skadan. Det är fokus på helheten: Vad har orsakat skadan? Hur undviker vi att skadan kommer tillbaka? Kan brist på sömn och/eller dåligt kost vara en bidragande orsak till sämre prestation?

Uppdrag som Sportkiropraktor
2020-2021 Rögle Hockey
2019 Para-EM Bordtennis (Helsingborg), Svaneholm Open, RSL Swedish Open (Lund), Rögle Hockey
2018 Swedish Padel Open (Båstad), Guns N’ Roses (Göteborg), Rögle Hockey, Triathlon (Helsingborg)
2016 Fed Cup (Eilat)
2015 Swedish Open (Båstad), XL-galan (Stockholm), DN-galan (Stockholm), Wallmans (Köpenhamn)
2010 Depeche Mode (Malmö)

Verksamheter
2018 – Clinicus Kiropraktorklinik, Helsingborg, grundare och ägare.
2010 – 2018 Lomma Kiropraktorklinik, grundare och ägare.
2010 –  Råå Kiropraktor Klinik och Hälsa AB, grundare och ägare.

Kontakt
Elin nås på mobilnr.: 073 – 9532916 samt via mail info@clinicus.nu.

Daniel Olsen – AT Kiropraktor

Daniel är utbildad i kiropraktik på Skandinaviska Kiropraktorhögskolan, diplomerad 2021, samt certifierad massageterapeut, diplomerad 2015 på Axelsons. Daniel arbetar under Elin Vesterskovs handledarskap på kliniken.

Daniel är uppväxt i Florida och utbildade sig där till undersköterska. Att ta hand om sina patienter och vara omhändertagande är något som ligger Daniel varmt om hjärtat. Om han kan göra skillnad i andras liv så känner Daniel att han gjort sitt jobb. Daniel började sin karriär som massör och utbildade sig sedan till kiropraktor. Att köra en kombination av de båda behandlingssätten är något som fungerar bra på många. På fritiden brukar Daniel vandra runt på stan, läsa, spela tv-spel, lyssna på musik och träna.

Uppdrag som kiropraktor och massör
Akkutt Kiropraktikk, Norge
Kiropraktorkompaniet
Sturebadet
Vikingline Cinderella

Kontakt
Daniel nås på mobilnr.: 072-5632083 samt via mail daniel@clinicus.nu

Kelly Karlsson – Doctor of Chiropractic

Kelly Karlsson är utbildad i kiropraktik, Doctor of Chiropractic, i Texas vid Chiropratic Collage i Pasadena, Texas. Kelly är född och uppvuxen i Houston, Texas. Sedan 2007 har Kelly arbetat i Danmark samt innan dess arbetade hon i Texas på en privat klinik.

Kelly pratar engelska men förstår svenska.

Kellys filosofi som kiropraktor bygger på konceptet ”behandla hela personen”. Kelly förklarar och hjälper dig med vilka steg du behöver gå igenom på din läkningsprocess på vägen till förbättring.

Kelly är specialiserad på:
– Huvudvärk
– Smärta i nacke och axlar
– Smärta i mitten / nedre delen av ryggen
– Whiplash
– Skador utanför arbetet
– Arbetsrelaterade skador
– Tennis-/golfarmbåge
– Gravid kvinna
– Idrottsrelaterade skador
– Fot-, hand- och fotledsskador
– Kvinnorelaterade symtom

Uppdrag som kiropraktor
Team Greiffenberg 2011-2022
Kiropraktorhuset och Falck 2008-2011

Kontakt
Kelly nås på mobil nr: mobilnr.: 072-9277774 samt via mail kelly@clinicus.nu