Sjukgymnast

Behandling av sjukgymnast
Hos sjukgymnasten kan du få hjälp med behandling av rörelseapparaten efter skada eller operation. Fokus ligger på rehabilitering och livsstilsförändringar. Massage och triggerpunktbehandling är exempel på behandling. Du får även hjälp med rådgivning inom ergonomi och hållningskorrektion.

Alexandra Mårtensson – Legitimerad Sjukgymnast

Alexandra Mårtensson är legitimerad sjukgymnast, utbildad på Skodsborg Fysioterapi skole 1998-2002.  

Intresset för friskvård och hälsa började när Alexandra 1993 fick arbetspraktik på en Idrottsklinik i Helsingborg, jobbade då som utbildad undersköterska och massör på kliniken. Idrottskliniken låg i anslutning till ett gym och snart gick Alexandra en instruktörsutbildning och började även jobba extra på gymmet som styrketräningsinstruktör. Detta väckte hennes intresse för att söka in till sjukgymnastutbildningen.

Att jobba med hälsa är inte bara ett jobb utan en livsstil. Alexandra har alltid gillat att träna och då är det framför allt kondition- och styrketräning.

Alexandra har en bred kompetens inom förebyggande och rehabiliterande behandling och har många års erfarenhet inom ergonomi, arbetsrelaterade skador och problem/smärttillstånd i rörelseapparaten.

Har du sjukvårdsförsäkring kan du använda den hos Alexandra. Kontakta ditt försäkringsbolag och önska komma till oss på Clinicus Ryggcenter i Helsingborg, så hjälper de dig med en tid. 

Uppdrag som sjukgymnast
2002 Møllebakkens Fysioterapi
2003-2010 Klippans kommun Rehabenheten och kortidsenheten
2010-2011 Noroffice AB
2011-2021 Ergoff Miljö AB (nu Sono Sverige AB)

Utbildningar
Leg. sjukgymnast
Nautilus instruktör inom styrketräning
Massageutbildning Axelssons
Undersköterska och skötare inom psykiatri
Dry needling

Kontakt
Alexandra nås på mail: alexandra@clinicus.nu


Christopher Alvengrip – Legitimerad Fysioterapeut

Christopher är Legitimerad Fysioterapeut, utbildad på Lunds universitet och tog examen 2017. Före detta elitfotbollsspelare. Jobbar sedan 2017 som fysioterapeut i Rögle BK och har även arbetat på idrottsklinik och som konsult inom artros och stressrelaterad ohälsa. Christopher är även utbildad PT och har jobbat med fotbollsspelare i Serie A och Bundesliga samt med golfspelare på Asientouren.

Har du sjukvårdsförsäkring kan du använda den hos Christopher. Kontakta ditt försäkringsbolag och önska komma till oss på Clinicus Ryggcenter i Helsingborg, så hjälper de dig med en tid. 

Utbildningar
Idrottsmedicin steg 1
OMT basic
Ackerman chiropractic

Kontakt
Christopher nås på mail: christopher@clinicus.nu


Monika Seth – Legitimerad Fysioterapeut

Monika är leg. fysioterapeut (1995) med lång och bred erfarenhet att bedöma, behandla och förebygga olika belastningsbesvär. Tidigare uppdrag har bl.a varit hos Försvarsmakten, Landstinget Östergötland och Primärvården Skövde. Monika har internationell erfarenhet och är van att arbeta med andra nationaliteter.

Träning är något Monika brinner extra för, träning som återskapar ett naturligt rörelsemönster och ökar prestationsförmågan. Monika har sedan -90 talet även arbetat med gruppträning samt individuella träningsupplägg. Monika har även utbildning inom gruppträning, styrketräning, STAC och crossfit lev 1.  Är även utbildare inom fallskärmshoppning.

Har du sjukvårdsförsäkring kan du använda den hos Monika. Kontakta ditt försäkringsbolag och önska komma till oss på Clinicus Ryggcenter i Helsingborg, så hjälper de dig med en tid. 

Uppdrag som sjukgymnast
Försvarsmakten 2006-2022
Landstinget Östergötland 1996-2005
Primärvården Skövde 1995-1996
Åsarna Ski Academy – både på plats och digitalt med åkarna.
Mio AB
True Performance- Inspiratör i ”all aktivitet räknas”
Eleiko – Utbildning ”Tactical training”

Utbildningar
MSI, Movement Impairment Syndrome (2018-2019)
Filosofie magisterexamen, Arbetshälsovetenskap/Ergonom (2016)
JEMS (2018)
OMT steg 2 (2011-2012)
Idrottsmedicin (2007)
Akupunktur, etapp 1 och 2 (2000)
OMT steg 1 (1999)
McKenzie A (1995)
Leg Sjukgymnast, Linköpingsuniversitet (1995)

Kontakt
Monika nås på mail: monika@clinicus.nu