Yoga

Yogakurser
Clinicus Ryggcenter erbjuder kurser med Yoga, samt drop-in i mån av plats: YinYoga, Hatha Yoga och Rygg Yoga. Yogakurserna hålls i samarbete med Vesterskovs (www.vesterskov.se).

Vill du kontakta oss kring kommande yoga, maila oss på: info@clinicus.nu

YinYoga
YinYoga är en återhämtande och stillsam yogastil. Den kännetecknas av passiva positioner sittandes och liggandes med en lätt och mjuk stretch utförda i stillhet och medveten närvaro. Positionerna hålls i ca 3-5 minuter och därigenom sträcks och vrids bindväven och vi blir på så sätt smidigare. Samtidigt stärker vi våra leder och hjälper bl.a. blod och energi flöda i kroppen.

Rygg Yoga
RyggYogan är inriktad på rygg, nacke, axlar, bäcken och höft och hur man genom yogaträning kan bygga upp en starkare rygg. I RyggYogan jobbar vi med skonsamma övningar som ger kroppen ökad styrka och stabilitet. Förutom att stärka de viktiga rygg- och bålmusklerna bidrar yogan också till bättre hållning och en smidigare kropp. Vi jobbar med att ryggraden skall bli lika stark som flexibel både framåt, bakåt, i sidsträckningar och i vridningar. Ryggproblem är något som många av oss drabbas av. För att underlätta rehabiliteringen och förebygga besvär kan yoga vara till stor hjälp. RyggYoga passar både dig som har ryggproblem och även dig som vill behålla din rygg stark och flexibel.

Hatha Yoga
Hathayoga innehåller fysiska rörelser i mycket mjuka former som i sin tur kombineras med meditation och andningsövningar. Syftet med övningarna är att balansera samman kraften som kommer från ha – solen, och tha – månen. Positionerna i hathayoga har alltså motsatta energier som stimuleras när man öppnar och stänger muskulatur och leder. Detta gör att kroppen blir mjuk, stark och flexibel genom regelbunden träning. Intensiteten under passet är lugnt och positionerna utförs under längre tid än vad man gör i många andra mer dynamiska och fysiska yogaformer.


Träning sker på eget ansvar på våra yogakurser.

Yogainstruktör Olivera
Olivera Tosovic är utbildad Ayur Yoga lärare E-RYT 200, Yin & Yang yoga, MediYoga steg I, har utbildning inom Gongterapi samt är Hormon Yinyoga certifierad. (www.instagram.com/yogamedolivera/)

Olivera har jobbat som yogainstruktör på:
– Pålsjöbaden i Helsingborg stad/fritiden regi 2015-2018
– Form och Figur Råå och Ramlösa 2012-2015
– HelhetsAkademin sedan januari 2016 som värdinna och yogainstruktör samt Senioryoga pass på Anytime Fitness i regi av HelhetsAkademin.
– Samarbetat med Spa och Cosmetiqua i Påarp 2018
– Yoga studio i Åstorp i samarbete med Steinadler AB

Kontakt
Du kan nå Olivera via mail: olivera@clinicus.nu

Vad är Yoga
Yoga kommer ursprungligen från Indien sedan flera tusen år tillbaka och ordet yoga är sanskrit och betyder förening/balans. Yoga är en träningsform som kombinerar rörelse och vila för att skapa balans i kropp, sinne och själ. Genom olika rörelser, positioner och andningsövningar hjälper yogan oss att bl.a släppa spänningar kroppen och minska stress. Det finns flera olika former av yoga, det som skiljer de olika typerna åt är hur de utövas, hur intensiva de är och hur mycket de fokuserar på det mentala och vilka kroppsdelar de fokuserar på.

Yoga kan utövas av alla utifrån sina förutsättningar och det är en träningsform utan tävlingsmoment.

Positiva effekter av Yoga
Några av de positiva effekterna som kan uppnås med yoga är:
– minskad stress
– förbättrad balans och smidighet
– ökad kroppskännedom och fysisk förmåga
– förbättrad sömn
– motverkar depression och oro
– sänkt blodtryck
– utvecklad förmåga att varva ned
– förbättrad koncentrationsförmåga och bättre minne

Kontakta oss om Yoga
Kontakta oss för frågor, önskemål om yoga-kurser, event på ert företag m.m via mail: info@clinicus.nu