MR (Magnetröntgen)

Boka tid till MR-undersökning
Vi möter ofta frustration från patienter som får vänta länge i vårdkön på en kallelse till en magnetröntgen (MR). I dagsläget är det ca 1 års väntetid i Helsingborg för en ländryggsundersökning. Det upplevs även frustrerande att läkare ej vill/kan ge remiss till en MR-undersökning eller att patienter ej fått tillräcklig hjälp/diagnos med vad som är ”felet” på dem.

Därför har vi sökt oss utanför de svenska gränserna för att hjälpa våra patienter till en snabbare MR-undersökning utan remisskrav. Från och med Juli 2023 kan vi hjälpa till med att boka en MR undersökning i Polen, där det oftast ges en snabb tid redan inom ett par dagar. Dessutom är priset ofta en fjärdedel jämfört med om man skulle köpa en undersökning privat i Sverige.

När du efter undersökningen fått bilderna i Polen kan du lämna dem till din läkare i Sverige. Du kommer även få ett utlåtande av en legitimerad läkare i Polen, som du kan översätta och ta med till din läkare, kiropraktor, naprapat eller sjukgymnast. Genom att få bilderna granskade och således oftast även en diagnos, kan du därefter ges korrekt behandling för dina besvär och symtom.

Vad är en MR undersökning och hur kan den hjälpa dig vidare i ditt behandlingsförlopp?
Med hjälp av en magnetkameraundersökning (även kallad MR) tas bilder av de flesta av kroppens organ samt leder, muskler och ryggrad. Med hjälp av bilderna kan läkare upptäcka eventuella skador och sjukdomar i kroppen. Mer generell info. om vad MR är här via 1177s sida: Undersökning med magnetkamera – 1177

Kontakta oss
Kontakt oss för mer info. för förmedling och hjälp med tidsbokning av MR i Polen via mail: info@clinicus.nu