Naprapatbehandling skattefritt och avdragsgillt

Naprapatbehandling skattefritt och avdragsgillt
Det finns flera bra sätt du kan använda dig av för att anlita en naprapat för dina anställda. Som arbetsgivare kan du själv göra bedömningen att en medarbetare är i behov av behandling för att endera komma tillbaka till arbete snabbt eller för att förbygga återfall. Gör du den bedömningen är behandlingen avdragsgill för företaget och skattefri för den anställde – det är en smart investering!

Fri förebyggande behandling och rehabilitering
Arbetsgivaren kan själv göra bedömningen att en medarbetare behöver behandling i rehabiliterande syfte, eller för att förebygga framtida besvär. Avdragsgillt för företaget och skattefritt för den anställde. Det är bra att dokumentera din bedömning och mall för detta kan du få av din naprapat.

Kan arbetsgivaren göra avdrag för privat hälso- och sjukvård för en anställd?
Från och med 1 juli 2019 kan arbetsgivaren fatta beslut om att betala behandling hos naprapat, utan att den är i förebyggande eller rehabiliterande syfte. Privat sjukvård är avdragsgill men blir en löneförmån för den anställde som då beskattas.

Kan arbetsgivaren göra avdrag för en privat sjukvårdsförsäkring för en anställd?
Precis som avdraget för privat hälso- och sjukvård kan du som arbetsgivare göra avdrag för en privat sjukvårdsförsäkring för dina anställda. Även här räknas det som en förmån och 60% av försäkringens kostnad förmånsbeskattas för den anställde. Hos de flesta större försäkringsgivarna omfattas naprapatbehandling i försäkringen.

Boka tid hos våra naprapater
Hör vad som gäller för dig hos din arbetsgivare och hos oss kan du boka tid hos våra naprapater Caroline, Erika och Peter. Tid bokar du enkelt online via vår bokningslänk: clinicusryggcenter.bestille.no/OnCust2/#!/booking eller ring oss på 042-50703.